Search:
Waarom is creativiteit zo belangrijk? - Leef Studio
11655
post-template-default,single,single-post,postid-11655,single-format-standard,theme-hudsonwp,edgt-core-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Waarom is creativiteit zo belangrijk? We leven in een maatschappij die handelt vanuit rationeel en logisch denken, we zijn supergoed in beredeneren, analyseren en begrijpen. Hiervoor zetten we onze linker hersenhelft aan het werk. Tijdens creatieve processen werken we met de rechterhersenhelft. Deze zetten we veel minder aan het werk, terwijl onze rechtenhersenhelft de sleutel kan zijn tot oplossingen. In die rechterhersenhelft gaat het om intuïtie, gevoel, emoties, inzicht, innerlijk bewustzijn en verbeelding. Je komt via je rechterhersenhelft beter in contact met jouw gevoelsmatige vaardigheden en je binnenwereld als je creatief bezig bent. Tijdens een creatief proces laat je het logisch denken los en werk je vanuit je gevoel. Zo maak je makkelijker contact met dat wat er in je leeft (bewust en onbewust). Misschien herken je het wel dat je met iets bezig bent en dat de tijd voorbij vliegt. Je bent bezig en het geeft rust, dat is net zo effectief als een meditatie.

Waarom is creativiteit zo belangrijk?

 

Creativiteit is zo belangrijk?

Waarom is creativiteit zo belangrijk? We leven in een maatschappij die handelt vanuit rationeel en logisch denken, we zijn supergoed in beredeneren, analyseren en begrijpen. Hiervoor zetten we onze linker hersenhelft aan het werk. Tijdens creatieve processen werken we met de rechterhersenhelft. Deze zetten we veel minder aan het werk, terwijl onze rechtenhersenhelft de sleutel kan zijn tot oplossingen. In die rechterhersenhelft gaat het om intuïtie, gevoel, emoties, inzicht, innerlijk bewustzijn en verbeelding. Je komt via je rechterhersenhelft beter in contact met jouw gevoelsmatige vaardigheden en je binnenwereld als je creatief bezig bent. Tijdens een creatief proces laat je het logisch denken los en werk je vanuit je gevoel. Zo maak je makkelijker contact met dat wat er in je leeft (bewust en onbewust). Misschien herken je het wel dat je met iets bezig bent en dat de tijd voorbij vliegt. Je bent bezig en het geeft rust, dat is net zo effectief als een meditatie.

 

Maan(d) thema Rust

De komende maan(d) thema gaat over Rust, met een hoofdletter. Wil je graag meer informatie? Wanneer je hier klikt wordt je daarna doorverwezen. 

Creative Inner Fire

Welkom bij de Creative Inner Fire, mijn naam is Miranda Hammers ik ben creatieve inspirator, paper artist, maar bovenal mezelf. Mezelf in wat ik doe en waar ik ga.  De Creative Inner Fire heeft alles wat je nodig bent om je creativiteit en je ware zijn weer aan te wakkeren. Jouw Inner Fire. In de Creative Inner Fire gaan we elke maan op avontuur en verkennen we een thema. Dat doen we aan de hand van creativiteit. In de vorm van een paper art, journalen of een creatieve uiting die bij jou past. Terwijl we creatief bezig zijn deel ik inspiratie en inzichten met jou over het thema. We geven onszelf toestemming om te mijmeren en te onderzoeken wat het thema voor ons betekent, waardoor we ons creatieve innerlijke vuur weer aanwakkeren en volop laten branden.

 

De Creative Inner Fire zorgt voor ontspanning, inzichten en plezier. Het haalt je uit je alledaagse beslommeringen en het geeft je een moment voor jezelf. Door creatief bezig te zijn open je jezelf voor nieuwe inzichten en oplossingen. Creativiteit opent de deuren naar nieuwe mogelijkheden.

 

Creativiteit is een kracht die iedereen in zich heeft. Ook jij. One way or another.

 

Welkom bij de Creative Inner Fire, laat jouw vuur weer branden.

0 Comments
Share Post
inschrijven
Inschrijven op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Open chat
Hallo,

kan ik je ergens mee helpen?
Voel je vrij om mij een vraag te stellen.

Warme groet,
Miranda Hammers
Powered by