Search:
Leven met het ritme van de maan - Leef Studio
12670
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-12670,theme-hudsonwp,edgt-core-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Leven met het ritme van de maan

maanfases maanstanden maanfases maan leven met de stand van de maan leef studio Leven met het ritme van de maan

Leven met het ritme van de maan

Het natuurlijke ritme

van de maan

Het is een fijn ritme, dat zich oneindig herhaalt. De maan beïnvloed het water op aarde. Denk maar aan bijvoorbeeld eb en vloed in het wadden gebied. De maan heeft ook effect op ons lichaam en onze emoties. Leven volgens het natuurlijke ritme van de maan helpt je in je eigen leven.

Bijvoorbeeld bij het timen van je keuzes, je rust en je acties.

 

Heb je vannacht hevig liggen dromen of kon je de slaap juist niet vatten. Heb je de hele avond gedanst en voel je energie voor tien? Of had je de behoefte om alleen te zijn? Kijk eens naar de stand van de maan op die momenten. Je zult zien dat de maan een weerspiegeling is van je gedrag.

 

Dat is niet zo gek wanneer je bedenkt dat de getijden en de sapstromen van planten door de maan worden beïnvloed. Water is het hoofdbestanddeel van ons menselijke lichaam. Een zuigeling bestaat bijvoorbeeld uit 75 procent water.

Leven met het ritme van de maan

De cyclus van de maan

De cyclus van de maan wordt al eeuwen oud gezien als een cyclus van opbouwen, groei, volle bloei, afbouwen en weer loslaten. Om in je leven meer profijt te hebben van deze traditionele kennis over de maanfases kun je de stand van de maan gebruiken om keuzes te maken, te reflecteren, acties te ondernemen en intenties neer te zetten.

Leven met het ritme van de maan

Leven met het ritme

van de maan.

Wil je er meer over leren?

Hieronder gaan we samen langs alle maanfases, zodat je inzicht krijgt in wat de maanstanden betekenen en hoe jij ze in kan zetten voor jouw leven.

maanstanden maanstanden maanfases maan leven met de stand van de maan leef studio
nieuwe maan maanstanden maanfases maan leven met de stand van de maan leef studio

Fase 1 Nieuwe maan

De nieuwe maan is het begin van een nieuwe maan maand. Ook wel fase 1 genoemd. Dit wordt als het moment gezien om nieuwe plannen te maken, op te ruimten en over je wensen na te denken. Het is ook een mooi moment om eens bewust de hele maancyclus van vier weken te (be)leven, zoals men dat vroeger deed.

Eerste kwartier maanstanden maanfases maan leven met de stand van de maan leef studio

Fase 2 Wassende maan

midden punt eerste kwartier

Dit is de periode waarin de maan groeit tot volle maan. De maan is verdeeld in het eerste kwartier (tot halve maan) en het tweede kwartier (van halve maan naar volle maan). Deze periode duurt van drie dagen na nieuwe maan tot drie dagen voor volle maan. Je kunt deze periode gebruiken om de plannen van de nieuwe maan te onderzoeken en te ontwikkelen. Het is ook het moment om kansen te pakken.

volle maan maanstanden maanfases maan leven met de stand van de maan leef studio

Fase 3 Volle maan

De maan staat als een volle, heldere, ronde bol aan de hemel. Het schijnt in al haar glorie aan de hemel. De kracht van de maan is tijdens deze periode het grootst. Twee dagen voor en twee dagen na het hoogtepunt is een actieve fase waarin emoties naar boven worden gehaald. Dit is ook de periode dat je vaak niet kunt slapen of intens droomt. Conflicten kunnen ontstaan. Je kunt je nu juist ook energieker, creatiever en wellustiger voelen.

Laatste kwartier maanstanden maanfases maan leven met de stand van de maan leef studio

Fase 4 Afnemende maan

midden punt laatste kwartier

De linkerhelft van de maan is nog te zien, maar de sikkel wordt steeds kleiner. Het is nu de tijd om op te ruimen, af te stoten, afscheid te nemen. Ook is het de tijd om knopen door te hakken en negatieve invloeden in je leven los te laten.

Leven met het ritme van de maan

Onrustige nachten

door de maan

Mijn zoontje werd altijd wakker ’s nachts of sliep onrustig.

Ik begreep er niets van, waarom hij bepaalde avonden lag te woelen in bed.

Totdat ik een patroon ontdekte en iemand me wees op de kracht van de volle maan.

Ik ben me er meer in gaan verdiepen en ontdekte dat de maan effect heeft op onze emoties en op ons lichaam.

 

Tegenwoordig leef ik met het ritme van de maan en stem ik daar mijn acties op af.

Dat vind ik fijn.

Het zorgt ervoor dat ik intenties neer zet, actie onderneem en reflecteer.

Het is voor mij een eeuwenoud gegeven waar ik

dankbaar gebruik van maak.

Elke maan.

waarom is plezier belangrijk manifesteren wet van aantrekking visualiseren plezier creatiekracht creatief spiritueel universum leef studio miranda hammers

Mijn naam is Miranda Hammers en

ik gebruik mijn pen en papier om mijn eigen levenskaart te tekenen.

De terugkerende cyclus van de maan, het ritme en de uitnodiging die de maan voor ons heeft, gebruik ik, om samen met mooie mensen hun eigen levensroute te tekenen.

 

Door op de afbeelding te klikken kun je meer lezen over mij en mijn route.

Ja, vertel me meer!
reviews:
Open chat
Hallo,

kan ik je ergens mee helpen?
Voel je vrij om mij een vraag te stellen.

Warme groet,
Miranda Hammers
Powered by