Search:
Waarom haal je het ene doel wel en het andere doel niet? - Leef Studio
13315
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13315,theme-hudsonwp,edgt-core-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Waarom haal je het ene doel wel en het andere doel niet?

Inmiddels weet ik dat doelen voor mij niet werken. Een doel zonder verlangen werkt niet. Het verlangen zet mij aan. Dit zorgt ervoor dat ik het graag wil, dat er een duidelijke focus is, zo duidelijk dat het mij lukt om het te realiseren. Het is iets wat ik in mij voel, wat een tinteling geeft, een power, een enthousiasme. Daar ga ik van aan en wordt het doel, stap voor stap realiteit.

 

In deze blog vertel ik je hoe dat werkt. Ik neem je mee langs mijn doelen, mijn verlangens en hoe ik die soms langzaam, soms snel realiseer en waarom ik sommige doelen laat varen. Wanneer je helemaal naar beneden scrolt vindt je een duidelijke stappenplan om je doelen te realiseren.

Waarom haal je het ene doel wel en het andere doel niet?

Verlangens werken wel. 

Hierboven schrijf ik het al. Wanneer er geen verlangen is bij mijn doel, laat ik mijn doel varen. Dan werkt het gewoon niet voor mij. Is er wel een groot verlangen dan ga ik ervoor.

 

Vier jaar geleden was er een groot verlangen. Ik wilde meer tijd hebben voor mijzelf, voor mijn kinderen en mijn lief. Graag wilde ik meer gehoor geven aan mijn creativiteit en het mijmeren over mijn leven.

inspiratie kabinet mijn doelen voor het nieuwe jaar verlangen realiseren halen leef studio

Waarom haal je het ene doel wel en het andere doel niet?

Erken je verlangens en teken ze.

Ik gaf hieraan gehoor. Gehoor geven aan iets is niet moeilijk. We doen er heel moeilijk over, maar dat is het niet. Wanneer je jouw verlangen erkent geef je er al gehoor aan. Het is waardevol om eerlijk te zijn naar jezelf en te luisteren naar jezelf wat je graag wilt.

Wanneer ik de tijd neem om naar mezelf te luisteren. Neem ik ook de tijd om je wensen te tekenen en op te schrijven. Ik schrijf erbij waarom ik het graag wil en wat het met mij doet als ik het realiseer. Hoe voel ik mij dan.

 

Die laatste twee zijn belangrijk. Waarom wil je het? En hoe voelt het wanneer je jouw verlangen hebt gerealiseerd. Hierdoor maak je jouw bestemming  nog concreter. Ik visualiseer het, ik zie het voor me, ik voel het. Hierdoor kan ik het precies invullen. Dat vind ik het fijne van visualiseren. In je mind kun je het voor je zien. Het voelen, het aanpassen, precies zoals je het zelf graag wilt en goed voelt voor jou.

 

Dit is allemaal niet ingewikkeld. Vaak gaat het mis omdat we niet weten wat we willen. Het visualiseren van een verlangen hoeft niet in een keer klaar te zijn. Je mag er de tijd voor nemen en op een ander moment mee verder gaan om het aan te vullen.

 

Als ik het even niet meer weet of niet weet wat ik graag wil kiezen dan ga ik op ontdekking. Ik probeer dingen uit en op die manier ontdek ik wat wel en wat niet bij mij past. Op die manier kan ik mijn wens en visualisatie nog beter aanscherpen.

 

De pagina met mijn visualisatie pak ik er om nieuw bij. Ik teken mijn ontdekkingen erbij en maak mijn visualisatie nog duidelijker in beeld. Zodat ik mijn bestemming duidelijk in zicht heb. Regelmatig pak ik deze bladzijde erbij, omdat iets er mij aan herinnert of omdat ik graag gehoor wil geven aan mezelf en wat ik graag wil.

Waarom haal je het ene doel wel en het andere doel niet?

Geef je doelen de tijd.

Een verlangen de tijd geven, daar gaat het vaak mis. We willen het graag snel. Soms lukt dat, soms lukt dat niet, omdat je het voor jezelf nog niet helemaal duidelijk hebt. Wanneer je jezelf regelmatig verbind met je verlangen en het weer voor je ziet kun je echt gehoor geven aan jezelf. Wanneer je bijvoorbeeld keuzes mag maken kun je jouw visualisatie erbij pakken en jezelf afvragen. Brengt deze keuze mij dichter bij mijn verlangen of haalt het mij bij mijn verlangen vandaan.

 

Soms langzaam, soms snel, zet ik stappen in de richting van mijn verlangen en ga ik over tot actie. Misschien ben je wel bekend met de universele wet, de wet van aantrekking, het werkt op dezelfde manier. Ik vind het een fijne manier om bij mezelf te checken wat ik graag wil en om mijn leven op mijn manier in te vullen.

 

Soms is het nodig om het de tijd te geven, omdat je bijvoorbeeld een groot verlangen hebt. Of omdat je het nog niet helemaal voor je kan zien. Vier jaar geleden had ik een groot verlangen. Ik was moeder geworden van een tweeling, werkte vier dagen in de week en had nauwelijks tijd. Het voelde alsof het echte leven, daar waar het echt om draait, door mijn vingers glipte. Ik wilde zo graag meer tijd voor mezelf, voor mijn kinderen en voor mijn lief. Daarnaast wilde ik graag gehoor geven aan datgene wat ik echt graag wilde.

doelen verlangen intentie bestemming journal vastleggen stellen realiseren

Waarom haal je het ene doel wel en het andere doel niet?

Ik gaf gehoor aan deze wens

door het op papier te zetten. 

Waarom ik het graag wilde en hoe het voor mij zou zijn als ik het wel had. Het is nu vier jaar later en schrijf ik deze blog. Er is tijd voor mijzelf, wanneer ik die neem. (Daarbij moet ik wel een kanttekening plaatsen voor mezelf. Dat ik die tijd zelf moet nemen. Ik laat nog wel eens andere dingen voor gaan.)

 

Er is tijd voor mijn kinderen en mijn lief. Het is een rijkdom dat Ron ze naar school brengt en dat ik elke dag op het schoolplein sta om ze op te halen. De middagen zijn voor ons samen.

 

Ja, ik geloof in dromen, in verlangens, in de wet van aantrekking. Geef gehoor aan datgene wat je het allerliefste wil. Erken het. Geef het een plek op papier en schrijf erbij waarom je het graag wilt. Verbind je met jouw verlangen. Hieronder vind je een duidelijke stappenplan, zodat je alles nog eens overzichtelijk op een rijtje hebt.

 

Waarom deel ik dit? Stel je voor dat we allemaal eens gehoor geven aan dat wat er diep van binnen in ons speelt. Dat zou toch fantastisch zijn. Dat je doet wat je graag wilt doen. Stel je eens voor wat het voor jezelf betekent.

Waarom haal je het ene doel wel en het andere doel niet?

Verbind je met jouw verlangens.

 

Hieronder vind je een duidelijke stappenplan om je doelen te realiseren:

Stap 1: Erken je dromen. Wat wil je graag? Vind je het een uitdaging om hier antwoord op te geven? Begin gewoon met datgene wat er als eerste in je op komt. Je mag dit altijd veranderen of vervangen door een droom waarbij je een nog sterkere verlangen voelt.

 

Stap 2: Teken en schrijf het op.

 

Stap 3: Schrijf erbij waarom je het graag wilt.

Stap 4: En hoe het voor jou voelt. Wanneer je dit realiseert.

 

Stap 5: Kijk regelmatig naar deze pagina. Hang de pagina bijvoorbeeld op of maak iets waardoor je er aan herinnert wordt. Bijvoorbeeld in de vorm van een beeld of mooie zin. Verbind je elke keer weer met jouw verlangen.

 

Stap 6: Maak keuzes op basis van dit verlangen en stuur je zelf naar jouw bestemming.

Mijn naam is

Ik vind het belangrijk om ons leven waardevol te maken.

Voor jezelf, voor de ander, voor de wereld.

 

Dit zie je terug in mijn ‘werk’ dat ik doe en creëer voor Leef Studio.

 

Je eigen leven waardevol maken is doen wat je echt wilt doen.

Je tijd geven aan degene die voor jou belangrijk zijn.

Genieten van de kleine en grote dingen.

Het leven omarmen met zijn ups-and-down

en er voor gaan.

 

Wetende dat alle wijsheid in je zit.

 

Wanneer je wil luisteren, wil reflecteren, wil dromen en over gaat tot actie.

In verbinding met jezelf.

Met creativiteit, de natuur en oude wijsheid als inspiratiebron naast je zijde.

Ja, vertel me meer!
reviews:

Wil je graag op de hoogte blijven?

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en ik mail jou.

mail nieuwsbrief leef studio miranda hammers

Volg me op Instagram

instagram leef studio miranda hammers

of op Facebook

facebook leef studio miranda hammers

 

Open chat
Hallo,

kan ik je ergens mee helpen?
Voel je vrij om mij een vraag te stellen.

Warme groet,
Miranda Hammers
Powered by