Search:
Waarom werkt visualiseren? De kracht van visualiseren - Leef Studio
12445
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-12445,theme-hudsonwp,edgt-core-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Waarom werkt visualiseren?

life journal creatief art journal tekenen zinvol leven miranda hammers leef studio

Waarom werkt visualiseren?

De kracht van visualiseren

Visualiseren heeft hetzelfde effect op je brein, als een echte actie.

Uit onderzoek is gebleken dat gedachten en beelden die je creëert in je brein, middels visualisatie, dezelfde mentale instructies produceren als werkelijke acties.

 

Visualiseren zorgt ervoor dat al je hersencellen focussen en in dezelfde richting werken. Door te visualiseren bereid je jouw brein voor op het succesvol behalen van jouw doelen.

Weet je wat bijzonder is! Het is zelfs al bewezen in 1960. De kracht van visualiseren werd door atleten gebruikt om hun doelen te behalen.

Waarom werkt visualiseren?

Visualiseren, hoe werkt dat?

Je hersenen leggen neurale paden aan. Neurale paden zijn je gedrags-geheugen. Je gedrags-geheugen is simpel weg datgene wat je standaard doet. Train je jouw hersenen niet dan blijf je doen wat je altijd al heb gedaan. Ga je ze trainen dan pas je jouw gedrags-geheugen aan.

 

Je brein is in staat om oude neurale paden los te laten en nieuwe paden te verkennen. Dit doe je door te visualiseren wat je echt wil en dat te blijven herhalen, herhalen, herhalen. De herhaling is nodig om je hersenen te veranderen. Daarmee dus ook je standaard denken. Het voor je zien zorgt ervoor dat er nieuwe neurale paden worden gecreëerd. Je creëert een nieuw denken en daarmee ook een nieuw handelen. De herhaling zorgt ervoor dat onze neurale paden in de hersenen opnieuw geconstrueerd worden. Die paden creëren onze patronen, hoe we leven, handelen en wat we denken.

 

Je brein kiest voor deze paden, wanneer je daadwerkelijk over gaat in actie, omdat je brein weet welke kant die op moet.  Dat is de kracht van visualiseren.

 

Door je te focussen op je visualisatie maak je het pad vrij om jouw doel te bereiken.

Waarom werkt visualiseren?

De kracht van visualiseren is pas echt succesvol wanneer je jouw brein traint door telkens je visualisatie weer voor ogen te zien en daar waar nodig aan te scherpen.

Open chat
Hallo,

kan ik je ergens mee helpen?
Voel je vrij om mij een vraag te stellen.

Warme groet,
Miranda Hammers
Powered by