Search:
Wat maakt het leven de moeite waard - Leef Studio
13633
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13633,theme-hudsonwp,edgt-core-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Wat maakt het leven de moeite waard?

De tijd die overblijft…

Wat is waardevol in jouw leven?

Wanneer je deze vraag aan jezelf of aan iemand stelt komen er mooie antwoorden en verhalen naar boven, maar er komt ook iets anders naar boven over de tijd die we er aan geven. Het blijkt dat we vaak eerst alle andere dingen doen, voordat we onze aandacht geven aan de dingen die voor ons het belangrijkste zijn.

 

Ik vind dat bijzonder en ging daarom op ontdekkingsreis. Hoe zit dat toch en wat levert het ons op als we er wel meer tijd en aandacht aan geven? Je leest het hieronder.

De antwoorden zijn vaak gericht op een verbinding met iemand anders. Zoals mijn dieren, mijn partner, mijn kinderen, mijn vrienden, mijn werk. Het zijn verbindingen die gebaseerd zijn op liefde delen, elkaar waarderen, samen plezier maken en elkaar upliften, maar daarnaast ook van betekenis zijn voor de ander. Bijvoorbeeld in de vorm van zorgen voor.

 

Wanneer ik de vraag stel, hoeveel tijd besteed je hieraan? Dan krijg ik vaak als antwoord, veel minder dan mijn lief is. Het blijkt te komen door onder anderen het werk en de vele andere verplichtingen die onze aandacht vragen. Vaak gaat dat voor. De tijd die over blijft is voor de dingen in mijn leven die ik belangrijk vind. Dan nemen we de tijd om echte aandacht te geven aan de diepere verbindingen die ons leven zo waardevol maken.

Wat maakt het leven de moeite waard?

De tijd die overblijft.

Daar wordt ik stil van, want ik voel die binnen komen. Mijn maag draait zelfs een beetje om. De tijd die overblijft. Het raakt mij en ik besef zelf ook hoe dat ook ik in deze valkuil stap. Terwijl ik daarnaast diep van binnen wil schreeuwen. Hoezo, de tijd die overblijft!!!! HOEZO???!!!! Maar, ik weet ook, hoe uitdagend het is met alle ballen die we met elkaar hoog houden. Het feit blijft wel. De dingen in ons leven die het meest waardevol zijn besteden we onze minste tijd aan. Dit moet ik laten bezinken.

Ondertussen herinner ik mijn blog over de top 5 van dingen waar mensen spijt van hebben op hun sterfbed. Terugkijkend op hun leven…zijn er veel had ik maars,… Dit is de link naar de blog Waar hebben oude mensen spijt van. 

 

Het is toch echt zonde, dat we de tijd die overblijft. De restjes. Besteden aan de echte verbindingen die ons leven de echte waarde geven. Er is niemand die op zijn sterfbed zegt, had ik maar meer gewerkt. Nee, het is juist andersom.

Had ik maar…

mijn leven op mijn eigen manier geleid.

Had ik maar niet het leven dat anderen van me verwachtten of wilden.

Had ik maar vaker mijn gevoel getoond.

Had ik maar minder gewerkt.

 Had ik maar meer tijd doorgebracht met mijn vrienden.

Had ik het mezelf maar gegund om gelukkig te zijn.

Wat maakt het leven de moeite waard?

Hoe doe je dat? Het leven de moeite waard maken?

Hoe besteed je niet de restjes aan de belangrijkste dingen in je leven, maar gewoonweg alle tijd dat je hier en nu hebt. Hoe maak je van de waardevolste zaken in je leven je prioriteit? Ik ben op ontdekkingsreis gegaan en ik heb duidelijke antwoorden gevonden.

 

In de eerste plaats is het belangrijk dat je weet wat voor jou waardevol is in je leven. Echt waardevol! Schrijf of teken het allemaal eens op. Het geeft je namelijk veel inzicht en een prachtig overzicht van de meest waardevolle dingen in je leven.

 

We denken het vaak wel te weten, dus slaan we deze stap over. Ik meen het echt. Neem even een moment op dit lijstje te maken. Zo’n lijst laat je namelijk zien in welke levensgebieden je meer tijd en aandacht wilt besteden en welke levensgebieden minder.

 

Wanneer je dat hebt gedaan wil ik je vragen om jouw waarom erbij te zetten. Waarom is dit voor jou waardevol? Daarnaast wil ik je vragen om op te schrijven wat het je geeft.

 

Door het beantwoorden van die laatste vraag. Maak je echte verbindingen. Zeg nou eerlijk, het gevoel van die echte verbindingen voelen, daar kan toch geen ander gevoel tegen op.

Wat maakt het leven de moeite waard?

Dat zorgt ervoor dat  je voelt dat je ECHT leeft!

Wat ik bijzonder vind is dat we daar minder tijd voor nodig zijn dan we denken.

Het kost maar een klein moment van onze tijd, maar het effect is grootst!!!

Wat maakt het leven de moeite waard?

Maak je leven waardevol.

De keuze in aan jou! Maak er iets moois van. Start met jouw eigen ontdekkingsreis. Wat maakt jouw leven waardevol? Wil je er graag verder mee aan de slag, zodat je stappen gaat zetten en je leven echt vult met datgene wat voor jou belangrijk is. Dan leg ik je graag uit hoe ik dat heb gedaan.

Wat maakt het leven de moeite waard?

Wil je graag meer lezen over de cursus ‘Maak je leven waardevol’

Ja, ik lees graag meer! (klik dan op deze button)

Wie ben ik?

Mijn naam is Miranda Hammers en ik ben op ontdekkingsreis door het leven.

Ik ben op ontdekkingsreis door het leven.

Met pen en papier.

Met een koffer vol vragen en een hart vol verlangens.

Ben ik onderweg door het leven. Om het te leven!

Om het volop beet te pakken!

Met alles wat er is. Hier en nu, in dit moment.

 

Ik voel een diep verlangen om mijn kennis, intuïtie en ontdekkingen te delen.

 

Graag wil ik je bedanken voor het leven van deze blog!

Wil je graag op de hoogte blijven?

Hier kun je mij vinden:

Wil je graag op de hoogte blijven?

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en ik mail jou.

mail nieuwsbrief leef studio miranda hammers

 

 

Volg me op Instagram

instagram leef studio miranda hammers

of op Facebook

facebook leef studio miranda hammers

Open chat
Hallo,

kan ik je ergens mee helpen?
Voel je vrij om mij een vraag te stellen.

Warme groet,
Miranda Hammers
Powered by